Online Zayıflamada Yeni Bir Dönem Uzaktan Eğitim

Online Zayıflamada Yeni Bir Dönem Uzaktan Eğitim
Siz de kalıcı ve sağlıklı zayıflamak ister misiniz?

Perşembe

Zayıflama Okulundan Genel Tavsiyeler

Zayıflama Okulundan Genel Tavsiyeler

Zayıflama okulu olarak merak etmiyor ve araştırmıyor değiliz; neden sürekli yedikçe pişman olan, pişman oldukça daha çok yiyen bir döngünün içindeyiz?

Zayıflama okulu; yanlış gıda seçimleri yaptıkça, hatalı beslenme düzeni (düzensizlik aslında) kurdukça daha çok yiyoruz. Kısa süreli aralıklarla şekerlemeler, katkı maddeli ürünler, bütün paketler ürünler; çikolatalar, bisküviler vs, asitli içecekler, gıda boyalı asitsiz içecekler, hamur işleri ve diğer unlu mamülleri tüketmeyi kötü bir alışkanlık haline getirdiysek kendimizi resmen öldürüyoruz. Hatta daha da kötüsü, tam ölmek de değil, sürünmektir bu. Vücuda giriş yapan yoğun miktardaki şekerlemeler hızlıca kana karışır, kan şekeri seviyesi yükselir, insülin hormonu salgılanmaya başlar, kandaki şeker oranı insülinin normal seyrini bozar ve daha çok salgılanmasına neden olur, insülin de kandaki şekerin fazlasını alır ve kan şekeri düşer, böylece hipotalamus uyarılır. Peki bu durumda ne olur? Uyarılan hiptalamus "ACIKTIM" sinyallerini beynimize gönderir. Türkçesi; gittikçe şiddetlenen acıkma hissi ve yemek isteği yükselir. 


gelişerek zayıflama
Dolabınızı sağlıklı yiyeceklerle doldurun :)


"Zayıflama Okulu ve Verimli Çalışmak" adlı yazımızı okudunuz mu?


Zayıflama okulu; şekerlemelerin sık sık ve yoğun olarak tüketilmesinin sonucu olarak, aynı şekilde sık sık acıkırız ve normalinin çok üstünde tüketimler yapmaya başlarız. Alınan sağlıksız gıdaların, -ki artık bu noktadan sonra sağlıklı tercih yapamaz kimse, çorba içmek, salata yemek boş gelir, daha çok kek, pasta, börek, şekerleme isteği uyanır beynimizde- kalorileri de beraberinde gelir ve yağ hücrelerine işler, bunların kiloya dönüşmesi de kaçınılmaz olur. Bundan nefret ederiz. Pişman oluruz. Ama sürekli daha çok ve daha sık aralıklarla yemek isteriz. Ve hüsran gibi görünen kaçınılmaz son: Yedikçe pişman olan, pişman oldukça sinirlenip daha çok yiyen bir kişiye dönüşürüz. O-BE-Zİ-TE!


Zayıflama okulu; öncelikle bilinçli bir şekilde, kesin kararlılıkla şeker alımını derhal kesmemiz gerekiyor. Ölüyoruz. Günden güne, sevdiklerimizin karşısında çaresizce ölüyoruz. Ya sürünerek ölmeyi seçeceğiz ya da kendimizi kurtarmayı. Şeker oranı azaldıkça eskisi kadar aklınıza gelmeyecek bu tür gıdalar. 

Zayıflama okulu; ELMA gerçeğini bilmemiz lazım. İçeriğindeki karbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştırır. Lifli bir besindir, bu yüzden uzun süre tokluk hissi verir. İçeriğindeki C vitamini günlük C vitamini ihtiyacını karşılar. Günlük demir ihtiyacı karşılanır. Beş gram kadar posası vardır, bu da tokluk sağlar. Bunları bildikten sonra zorunluluktan değil, gerçekten bilinçli bir şekilde elmayı tüketiriz ve faydalarını vücudumuzda görmeye başlarız.

Zayıflama okulu der ki;

1) Mineral ve vitamin yönünden zengin olan taze sebze ve meyve ürünleri mevsimine göre tercih edilmelidir,

2) Asitli meyveler özellikle kış aylarında vücudumuzun bağışıklı sisteminin korunmasına yardımcı olur; elma, portakal, kivi, limon, greyfurt vs.

3) Yine mevsimine göre, semizotu, pırasa, ıspanak, enginar, biber çeşitleri, maydanoz, brokoli, lahana, börülce tüketip vücudun dengesinin sağlanmasına katkıda bulunmalıyız,

4) Farkındalıklarımızı artırmak için sadece beslenmeyle ilgili değil, hareketlilik ile ilgili de araştırmalar yapmalıyız. Nasıl spor yapabiliriz? Hangi sporlara yatkınız? Spor salonuna gitsek orada spor hocasının vereceğini idmana uyabilir miyiz? Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. 

5) Kontrol altına alınmış açlık duygusu eskiden yaşadığınız şeyleri yaşamamanızı sağlayacaktır. Örneğin, eskiden acıktığınızı hissettiğinizde yemeğin önünüze "hemen" gelmesini ve o yemeği "hemen" yemek istediğinizi hatırlarsınız. Şimdi soğukkanlılıkla, nasıl olsa birazdan yiyeceğinizin bilinciyle acele edip sinirlenmezsiniz. 

6) "Ne yiyeceğim?" sorusunu artık bir kenara bırakıp "Ne yapmalıyım?" sorusunu gündeme getirmelisiniz. Gördüğünüz gibi bu zamana kadar açlıktan ölmediniz, bundan sonra da ölmeyeceksiniz zaten. Bunun farkındalığıyla hayatınızı dolduracak ve anlamlı kılacak işlerin peşinden koşabilirsiniz. Kitap yazmak istiyor ama nasıl yazacağınızı bilmiyor musunuz, yaratıcı yazarlık kursuna gidin. Sağlıklı yemekler yapmak istiyor ama bilmiyor musunuz, bununla ilgili yemek kursuna gidin. Tango mu öğrenmek istiyorsunuz, dans derslerine başlayın. Yüzmeye gidin. Çocukluğunuzdan beri keman mı çalmak istiyorsunuz? Kimse sizden virtüöz olmanızı beklemiyor, gidin ve keman çalmasını öğrenin. 

7) Kalıcı zayıflama sürecinde işinde profesyonel bir kilobekçisinden danışmanlık mı almak istiyorsunuz? O zaman online zayıflama okulu Gelişerek Zayıflama'ya ulaşmak için buraya tıklıyorsunuz ve sistem hakkında detaylı bilgi sahibi oluyorsunuz. 

Ayrıca Online Kilobekçiliği Nedir? videomuzu da izleyebilirsiniz :)




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder